Начало

GMT 17:59
CET 18:59
Aprilcy 19:59

Начало Обратна връзка Карта на сайта
 
 

Априлци е малко градче, разположено в подножието на връх Ботев, Стара планина, в просторна котловина с невероятна панорамна гледка. Котловината е обградена от резервата Северен Джендем, връх Триглав, най-високия старопланински връх Ботев (2376 м.) и уникалния по своята форма и красота вр.Марагидик. В подножието на тези колоси се редуват плътни гористи склонове, живописни хълмове, тучни ливади, прорязани от прелестните извивки на реките Острешка, Видимска и Зла река.Тези природни дадености осигуряват прохладни нощи през летните горещини, мека и слънчева зима, чист планински въздух.

Природата е най-голямото очарование на Априлци. Тук има за всекиго по нещо. За сериозните планинари-предизвикателството на върховете Ботев, Марагидик, Триглав; за търсачите на силни усещания – Северния Джендем и водопада Видимско пръскало; за рибарите и гъбарите – разнообразие от гъби край Видимската и Острешката река и из влажните смесени гори, за ловците - ценни трофеи; за съзерцателите - великолепни планински панорами, както и единственото в Стара планина находище на алпийска роза, за скиорите - писти, оборудвани с лифтове, в близост до хижа Плевен, за сноубордистите и колоездачите - все още неизпробвани от никой стръмни терени.

 
С географското си местоположение, с мекия климат и с чистия си въздух, със съхранената си историческа памет, Априлци е притегателно място за планински туризъм. В Априлци Вие наистина ще откриете очарованието на пешеходния туризъм, защото имено тук можете да посетите най-дивните гори и била на средна Стара планина. Пет живописни екопътеки - екстремна, конна и пешеходни, ще разкрият пред очите Ви прелестите на прочутото Видимско пръскало, околностите на хижа "Плевен", връх "Ботев" и още куп изненади. Героичното минало на това свято за България място, ще Ви разкаже една интересна легенда за магнетичния връх Русалка, все още популярен като Марагидик.
 
Любителите на този спорт определено няма да останат разочаровани по маршрутите, които ще намерят тук. Теренът е предразположен към занимания с коло туризъм. Между китните планински селца и квартали, през извитите планински пътеки, красотатата и чистотата на този девствен свят ще разкрие пред очите Ви уникални гледки и нови, неподозирани срещи с природата.
 
Тук ще намерите още една възможност да се докоснете до естествения свят и живата природа! Контактът Ви с тези изключителни животни – конете, ще направи Вашата ваканция наистина незабравима. От уроци за начинаещи до преходи, недостъпни за превозно средство. За 1 час или за цели 7 дни конната езда ще Ви поведе и омае тук, по пътеките на балканджиите.
Обратно Нагоре
Hotel CENTER ****
5641 Априлци
ул. "Априлско въстание" 3
тел.: (06958) 2323
моб. тел.: (088) 5 211 911
НАЧАЛО | ХОТЕЛ | РЕСТОРАНТИ | РЕЛАКС ЦЕНТЪР | ЦЕНИ | ГАЛЕРИЯ | ЗА АПРИЛЦИ
Copyrights © 2007 Hotel Center. All rights reserved. Designed by Apulchev design